Algemeen

Op maandag 20 januari om 20.30 uur zal de stichting Waterfront Ameide en Tienhoven aan de Lek zich presenteren in het Spant te Ameide en alle inwoners zijn uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

De stichting heeft zich als doel gesteld de oevers van de Lek te verfraaien en Ameide van een nieuw gezicht te voorzien.

Deze avond zal wethouder Zevenhuizen aanwezig zijn en wellicht komen er ook gemeenteraadsleden. De kerngroep van de stichting bestaat uit een kleine twintig dorpsgenoten, die in kleinere werkgroepen in gesprek zijn met de gemeente Vijfheerenlanden, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland, omgevingsmanager project ‘SAFE’, Ontwikkeling Salmsteke, Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig, Landschap Erfgoed Utrecht en de provincie Utrecht.

Of er veel gaat veranderen, hangt af van politieke en financiële haalbaarheid, en die haalbaarheid is volgens de stichting te beïnvloeden. Als dit burgerinitiatief door een groot deel van de bevolking gesteund wordt, zal de gemeente de prioriteit ervan vergroten en meer middelen ter beschikking stellen. Daarom hoopt de stichting op een grote opkomst op 20 januari.